Programma en congressen

Geachte collegae en bezoekers van de lezingen van de Studieclub van de Rotterdamse Tandartsen Vereniging.

Na het uitstellen vanwege de COVID-19 maatregelen van de lezingencyclus in 2020-2021 heeft de Studieclubcommissie weer haar uiterste best gedaan om voor het komende seizoen een aantrekkelijk programma samen te stellen. Zoals u zult zien een breed scala aan tandheelkundige onderwerpen.

Daarnaast vindt vrijdag 13 mei 2022 op de SS Rotterdam het LUSTRUMCONGRES 2021 plaats!

7 toonaangevende Rotterdamse sprekers laten hun licht schijnen op de tandheelkunde, onder bezielende leiding van Dr. Hans van Pelt.
Edwin Eggink, Guus van den Bosch, Alcuin Schulten, Alvin Ham, Frank Andriessen, Khee Hian Phoa en Gertjan van Beek geven hun visie op het thema ‘Tandje Bij’.

Nog niet ingeschreven? Klik HIER.

 

Programma studieclub lezingen 2021 – 2022

  • Maandag 15 november 2021 Antoinette Rozeboom: Collum mandibulae fracturen: herkenning, behandelmogelijkheden en effecten.
  • Maandag 29 november 2021 Martin Kat Ouderen: tandheelkunde en gedrag. Herkennen en signaleren voor het fout gaat.
  • Maandag 13 december 2021 Paul de Kok: Keramiek of Composiet? Een uiteenzetting van wetenschap en klinische ervaring.
  • Maandag 10 januari 2022 Maurits de Kuijper: Restodontics: volledig succes met partieel restaureren.
  • Maandag 24 januari 2022 Erik-Jan Muts: Behandeling van Vervelende Vlekken
  • Maandag 7 februari 2022 Reinier Hoogeveen: Tandheelkundige radiologie: update en opfrissing.

Inschrijven voor de studieclublezingen kan HIER.

CV sprekers studieclub lezingen 2021 – 2022

Antoinette Rozeboom, MKA-chirurg in het Erasmus MC en het Reinier de Graaf gasthuis te Delft, met als aandachtspunten trauma, implantologie en orthognatische chirurgie. In 2017 is zij gepromoveerd op het onderwerp Collum Mandibulae fracturen binnen de Traumatologie.

Martin Kat is (ouderen)psychiater/psychotherapeut in Amsterdam en als consulent ouderenpsychiatrie bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Hij werkte 20 jaar op een afdeling Klinische Geriatrie van een algemeen ziekenhuis en promoveerde op het proefschrift ‘The Neuropsychiatry of Dementia. Psychometrics, clinical implications and outcome’. Onlangs verscheen zijn boek: Ouderenpsychiatrie: de praktijk, het herkennen en signaleren van psychische en psychiatrische aandoeningen.

Dr. Paul de Kok studeerde tandheelkunde op ACTA en is erkend restauratief tandarts (NVVRT) op de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA), waar hij op verwijzing patiënten met restauratieve en esthetische problemen behandeld. Daarnaast is Paul als onderzoeker gepromoveerd en verbonden aan de afdeling materiaalkunde van ACTA en was hij de afgelopen jaren universitair docent indirecte restauratieve tandheelkunde. Paul heeft internationale en Nederlandse publicaties op zijn naam staan. Paul de Kok is actief lid van meerdere wetenschappelijke verenigingen, waaronder de NVVRT (Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde) en de AAFP (American Academy of Fixed Prosthodontics) en hij geeft nationaal en internationaal regelmatig lezingen op zijn vakgebied.

Maurits de Kuijper studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide de studie in 2014. Vanaf november 2015 is hij gestart met een promotietraject over de restauratie van uitgebreide endodontisch behandelde elementen middels direct composiet en endokronen. Per september 2018 begeleidt hij studenten bij het vervaardigen van kroon- en brugwerk binnen het Fixed-programma. Tevens is hij werkzaam bij Mondzorgcentrum Winschoten. Zijn aandachtsgebieden zijn de restauratieve en adhesieve tandheelkunde.

Erik-Jan Muts voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien werkzaam bij MP3 Tandartsen te Apeldoorn. Hij specialiseert zich met name in de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. Erik-Jan is bestuurslid van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry (DAED).

Reinier Hoogeveen studeerde in 1984 af als tandarts in Utrecht. Sindsdien is hij werkzaam als tandarts. Eerst als algemeen practicus, daarna legde hij zich toe op orthodontie en tandheelkundige radiologie. Hij behaalde een Mastertitel in de orthodontie in 2013 in Krems, voltooide de opleiding Stralenbeschermingsdeskundige in 2015 in Leiden en promoveerde in 2016 aan de Vrije universiteit Amsterdam. Hij is als part time universitair docent en onderzoeker verbonden aan de sectie Orale Radiologie van ACTA Amsterdam.

 

In september 2016 is de Studieclub getoetst door het Centrum voor Postinitieel Onderwijs Nederland. Deze audit is nodig voor opname in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Door deze registratie zijn de congressen en de cursussen van de Studieclub vrijgesteld van BTW. Het KRT waardeert iedere lezing met 2 punten en als u zich die avond registreert geven wij dit door aan de KRT.

Wij wensen u fijne en leerzame avonden toe!
De RTV Studieclubcommissie.