RTV: De Rotterdamse Tandartsenvereniging.

De Rotterdamse Tandsartsenvereniging, vaak afgekort tot RTV, is de oudste tandheelkundige vereniging van Nederland.

De Rotterdamse Tandartsen Vereniging (RTV) werd opgericht in 1901 en bestaat dus nu zo’n 120 jaar. In deze vereniging werken tandartsen uit de regio Rotterdam samen in de organisatie van een spoedgevallendienst, maar er wordt ook kennis gedeeld.

In 1901 begon de Rotterdamse Tandartsenvereniging met 10 tandartsen uit Rotterdam, inmiddels heeft de RTV ruim 200 leden uit de regio Rotterdam. Sinds 1930 bestaat er binnen de vereniging een studieclub. De studieclub van de RTV verzorgt in de wintermaanden diverse lezingen over actuele onderwerpen in onze branche. In de lustrumjaren organiseert de studieclub van de Rotterdamse Tandartsenvereniging ook een wetenschappelijke dag.

De RTV heeft namens de tandartsen in Rotterdam een groot netwerk opgebouwd op het gebied van tandheelkundige gezondheid in de regio. Zo is er regelmatig contact met de gemeente, GGD en de zorgverzekeraars. Rotterdamse tandartsen kunnen zich aanmelden als lid van RTV, de Rotterdamse Tandartsenvereniging, als zij behoefte hebben om zich wetenschappelijk te blijven verdiepen in tandheelkunde, contact willen leggen met collega’s en als zij gebruik willen maken van de spoedgevallendienst.

De Rotterdamse Tandartsenvereniging organiseert 2 keer per jaar een vergadering voor de leden van de RTV. Ook worden er jaarlijks een aantal borrels georganiseerd met aansluitend een diner voor leden van de RTV. Hier kunnen tandartsen uit Rotterdam hun netwerk uitbreiden en onderhouden en heten we nieuwe leden van de RTV welkom. Jaarlijks organiseert de vereniging een feest voor alle leden van de RTV met hun partners.

Op de website van RTV vindt u alle informatie over het lidmaatschap, over onze studieclub, over de historie van de Rotterdamse Tandartsenvereniging, maar ook de statuten van het RTV.

Heeft u na het lezen van alle informatie over de Rotterdamse Tandartsenvereniging vragen? Of denkt u erover lid te worden van RTV?

Neemt u dan contact op met ons secretariaat. U kunt een e-mail sturen naar het secretariaat van de Rotterdamse Tandartsenvereniging via secretariaat@rtvophetnet.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden of we sturen u desgewenst alle informatie over lidmaatschap van de RTV.